onsdag den 25. april 2012

Så skal der hula hoppes!! Guide til at komme godt i gang

Det er mægtig skægt at hula hoppe og så er det tilmed super god træning for hele kroppen!
- og så kan både børn og voksne være med!

Det, der er vigtigst for at komme godt i gang er, at du har den rigtige hula hop-ring. Voksne bør have en ring på mindst 100-110 cm i diameteren, ligesom børneringe bør have en diameter på 60-90 cm, alt efter hvor store børnene er. De fleste børn kan lære at hula hoppe fra 5 års-alderen, men som oftest først lave tricks fra 7-8 års-alderen.
Hvis man har et kropsligt talje-omfang der er større end 140 cm bør man konstruere sig en større og tungere ring. I min DVD, der kan købes på min hjemmeside: http://missmiashulahoop.com/ viser jeg hvordan man selv kan lave en flot hula hop-ring. Materialerne kan fås i de fleste byggemarkeder og kulørt og glitrende dekorationstape kan findes på nettet eller i diverse butikker.


På min facebookside har jeg en mappe, hvor man kan finde inspiration til dekoration af ringene. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.118227241595320.29601.105075869577124&type=3
Man kan også vælge at starte ud med en vægtet fitness-ring. Fitness-ringen anbefaler jeg, at det kun er voksne der bruger. Samtidig er det ikke nødvendigt med ringe, der vejer mere end 1,5 kg. Du får ikke flere mavemuskler af en tungere een på 2 kg. Tværtimod kan man i begyndelsen blive mere øm og få blå mærker. I længden kan man danse og bevæge sig meget mere med en på blot 1,2 eller 1,5 kg. Det er vigtigt at notere sig, at vægtede ringe ikke bør bruges til tricks, men til fitnessøvelser (Hula Hoop Fitness). Hula hop kun 5-10 minutter ad gangen om taljen i begyndelsen med de vægtede fitness hula hop-ringe og trap gradvist op når maven er klar til mere.
Ovenfor på billedet ses det er kaldes en dancehoop. Det er den forstørrede udgave af den klassiske hula hop-ring, som voksne kan hula hoppe med. I min DVD kan man lære en lang række hula hop-tricks og dans og man kan som nævnt ovenfor lære at fremstille sin egen dancehoop.

Det er vigtigt at have lyst til at lære det og at være tålmodig. De færreste er gode lige med det samme og hula hop-ringen vil som regel ryge på gulvet en hel del gange til at begynde med. Her kan man glæde sig over at det stadig er god træning. 100 kcal pr 10 minutter, kan du sagtens forbrænde, hvis du virkelig arbejder på sagen :) Og så bliver glæden stor hver gang noget nyt lykkes. Jeg selv har kæmpet i en måneds tid med et nyt trick og da det endelig lykkedes igår, da både hoppede og hula hoppede jeg meget højt samtidig!

Desuden er det vigtigt med god plads og at have det rigtige tøj på. Undgå at have tøj på, der fylder i taljen, såsom sweatshirts, overfrakker, striktrøjer mm. Glimmer er også fornuftigt.

Hør gerne musik med et godt tempo og som du har lyst til at danse til.

Stå rankt og oprejst når du skal til at sætte ringen igang og prøv at svinge den både til højre og til venstre, til du finder den retning, der fungerer bedst. Man får ikke flere mavemuskler i den ene side, end i den anden, selvom man nøjes med at svinge den vej man er bedst til. Musklerne skal nok fordele sig ligeligt på din kommende sixpack..!
Ringen skal sættes vandret igang i taljen. Nogle kan have glæde af at sætte den ene fod foran kroppen. De fleste foretrækker at stå med fødderne parallelt ved siden af hinanden.

Glem alt om hofterne og fokuser på at mærke ringen mod maven. Brug ikke tid på at spekulere for meget i fremgangsmåden. Så gør du det sværere for dig selv. Sæt god fart på og sørg for at bevæge dig. En ring, der kører langsomt rundt om kroppen er lettere at tabe. Du kan altid øve dig i at lade ringen køre i slowmotion, når du er blevet god. I begyndelsen handler det om at give den gas, indtil det ikke længere er så svært at holde den oppe. Og så kommer du samtidig i timeglasform!

Sidst men ikke mindst, vær ligeglad med om katten eller naboen kigger..! De vil sikkert bare gerne være med :)Ingen kommentarer:

Send en kommentar